Bezoek mama deel 1 - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Sandra Vries - WaarBenJij.nu Bezoek mama deel 1 - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Sandra Vries - WaarBenJij.nu

Bezoek mama deel 1

Blijf op de hoogte en volg Sandra

05 April 2006 | Noorwegen, Oslo

Zondagavond is dan eindelijk mama met het vliegtuig aan gekomen. Het was vrij laat, dus we zijn naar mijn kamer gegaan en daarna (na veel kletsen), zijn we maar gaan slapen. Maandagochtend hebben we lekker uitgeslapen en daarna zijn we Oslo in gegaan. Eerst even gewinkeld en geprobeerd de domkerk op de foto te zetten, maar daar zijn we maar gauw mee opgehouden, want al mama's batterijen van haar fototoestel waren leeg.
We wilden nog wel naar de fjord lopen en ik dacht de weg te weten naar een leuk souvenirwinkeltje, maar ik bleek het niet helemaal goed te hebben, waardoor we ineens tussen een aantal hoertjes doorliepen. We hebben toch maar besloten om hun aan het werk te laten en ze niet weg te jagen, zodat wij aan het werk konden.
Toen maar besloten om terug te lopen naar het station, wat wel een eind was, maar we kwamen vrijwel geen openbaar vervoer tegen, dus we hadden niet veel keus. Onderweg wel een leuk cafeetje gevonden en daar wat gedronken en een wafel gegeten, met lekkere jam erbij.
Weer doorgelopen en ineens zagen we een winkel met grote maten kleren, dus gauw naar binnen en uiteindelijk met een nieuwe spijkerbroek voor mij naar buiten (voor degene die het interesseert, 2 maten kleiner dan voor ik naar Oslo ging).
Daarna naar huis gegaan en thuis heb ik spaghetti klaar gemaakt.
S'avonds lekker uitgerust en op tijd gaan slapen, want de volgende dag wilden we op tijd weg en een heleboel gaan zien.

Dinsdag zijn we begonnen in het Vigelandpark, waar ik al was geweest met Mo. Ook mama vond het erg mooi en we hebben aardig wat foto's gemaakt. Daarna door naar de fjord en het souvenirwinkeltje met de tram, want dan kon ik het tenminste wel vinden. Ook in de fjord wat foto's gemaakt en daarna door naar het paleis voor de wisseling van de wacht, wat erg grappig en leuk was. Toen nog naar het station om de treinkaartjes voor Bergen op te halen en daarna even uitrusten in de metro, op weg naar Holmenkollen. Daar moesten we nog een stuk naar boven klauteren, een fijn steil stuk, maar uiteindelijk was het zeker de moeite waard. Ook daar weer de souvenirwinkel in en we zagen een heel mooi glazen beeld met daarin een beer getekend. Helaas was het erg duur en erg zwaar, dus toch maar niet meegenomen. Ooit nog maar eens met een volle portemonnee en een auto terug...
Daarna wilden we ergens wat gaan eten en na lang zoeken en niks vinden zijn we maar in een restauant bij het centraal station gaan eten. Errug lekker eten, mama had eindelijk haar vis en ik een kipburger. Daarna weer naar huis en op tijd slapen, want vandaag had ik mijn laatste college en daar wilde ik toch wel naartoe. Dat is dus ondertussen afgelopen en we moeten nog even wachten tot de noorscursus begint. Mama is vandaag andere dingen gaan doen, zoals uitslapen en een beetje in de omgeving rondkijken en wat foto's maken, dus ik ga er maar vanuit dat ze zich vermaakt :).
Zo nu ga ik maar proberen om de tijd door te komen en na Bergen laat ik wel weer wat horen en zet ik de foto's online!
X Sandra

• 06 April 2006 - 07:13

Karen:

Wat ontzettend leuk en gezellig allemaal zeg! En die spijkerbroek 2 maten kleiner, wat onwijs knap!!
    Moet ook wel met al die fanatieke activiteiten die jij onderneemt. Al dat gewandel, geklim, geslee enzo diet de mens goed.
    Ik ben jaloers, ik wil ook wel een weekje naar Oslo..helaas...

• 06 April 2006 - 11:41

Annemarie:

Hoi San,

Ben blij om te lezen dat het zo leuk was met je moeder!! Hou die paar weekjes nog vol en we zien je snel! have fun

Liefs Annemarie

• 06 April 2006 - 21:27

Mojo:

Regel jij die volle portemonnee dan regel ik de auto. Kennen we nog een keer gaan sleeën. Knuffies

• 08 April 2006 - 15:54

Lidy En Lydia:

Hoi Sandra,Fijn dat het nu goed gaat en gezellig dat je moeder er is/was. Knap van je dat je dit avontuur aan bent gegaan.
    groetjes en tot ziens.
    L & L
    Hoe zit het met de fotografie? Ik heb wat leuke foto's bij je moeder gezien op haar verjaardagsavond. Leuk dat je een website opgezet hebt. Kan je later leuk op terugzien. Dit is een tijd om niet te vergeten; niemand kan 'm ooit meer afpakken. Tot ziens, een keer. Ruud